sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Valo, ihana valo!

Valokuvaaminen aiheuttaa minulle harmaita hiuksia. Noin kuvaannollisesti, oikeasti minulla ei ole vielä yhtään. Mutta varmaan niitä on tulossa, jos kuvaamisongelma ei ratkea. Niin ainakin vielä eilen uskoin. Kaikki nukkekuvani ovat enemmän tai vähemmän pölyisen näköisiä, ja mikään määrä kuvankäsittelyä ei niitä pelasta. Eilen paistoi hetken aurinko, ja sen sijaan että olisin ehtinyt siinä ajassa kuvaamaan yhtään mitään, häselsin kaikkia valmistelevia toimenpiteitä, mm. liimasin ripsiä. Tulipahan sekin tehtyä... Sitten aurinko meni pilveen ja kuvista tuli huonoja. Syytin pokkarikameraani kaikesta pahasta.

En purkanut virittämiäni kuvausvalmiuksia, koska olen yksin kotona. Tänään aamulla paistoi taas aurinko, ja koska kaikki oli valmiina, nuket pukeissa ja hiuksissaan, näpsin muutamat kuvat. Virittelin vähän kameran säätöjä, leikin muotokuvaominaisuudella, ihan kuten eilenkin, ja latasin kuvat tietokoneelle. Mitä ihmettä, nämähän ovat lähes laadukkaita! Mikään muu ei ollut muuttunut paitsi valo. Ihana valo! En siis omistakaan huonoa kameraa tai ole itse täysin kädetön, kuten koulussa väitin valokuvauksen pikakurssin pitäneelle opettajalle. Olen vain kuvannut liian vähässä valossa - salamasta en pidä.

No juu, ei nämä nyt mitään ammattilaistasoa ole lähelläkään, mutta huomattava parannus vaikkapa niihin eilisiin jauhokuviin.

Sugar ja pikkupupu. Tämän tytyn peruukkiepisodi on vailla vertaa. Miten voi olla että 5-6 tuumaiseen päähän ei sovi mikään 5-6 tuuman peruukki, vaikka niitä on ostettu monelta eri valmistajalta? Tukka (ebay, Fa-tiao) on kokoa 6-7 tuumaa ja ainoa koko mikä istuu...

Apricot. Apricot'n luonne on ilmeisesti peruspessimistinen, tai sitten se on vaan aina suruinen. Tällekin tytölle peruukin löytäminen on vissiin mahdottomuus. No, otsatukallinen malli sopii, ja sitten tuo mikä on yllä Sugarin päässä. Tilasin toisen saman mallisen mutta caramel-sävyisen Fa-tiaolta, jospa se kävisi.

Cherry. Dikadollin AAAAA, näitä päitä on kaksi mutta vasta tämä on meikattu. Hupparin ompelin hajonneesta bodysta, vetoketju on avautuva. Pitäisikin tehdä vaatekuvauksia jossain välissä. Tukkapompulat askartelin muovihelmistä ja kumilangasta, sellaiset nostalgiset kahdeksikon malliset joissa on kaksi helmeä.

Caramel. Peruukkia haetaan parhaillaan, kokeillaan nyt tätä Pistachen vanhaa Dimplesiä, vaikkei se kyllä pisamien kanssa oikein käy.


Clémentine. Vihdoinkin oikea käyttäjä noille ihanille Sea Green -silmille. Peruukki on Fa-tiaolta, neuleen tekaisin joskus.

Caramel ja aamukaakao. Mekkokin on ihan uusi, tai ainakaan sitä ei ole aiemmin kuvattu. Löytyi kivasti kahta "samaa" puuvillaa, käännetyin värein. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti