lauantai 27. kesäkuuta 2009

Korsetti

Korsettien teko kiehtoo minua. En tiedä miksi. Ostin joskus talven mittaan Poronorolta materiaalia muutamaan nukkekokoiseen korsettiin, mutta vasta nyt sain tehtyä kaavat ja ommeltua eräänlaisen koeversion.

Image Hosting by PictureTrail.com

Image Hosting by PictureTrail.com

Korsetti koostuu yhteensä neljästätoista palasta. En tiedä miksi halusin tehdä ensimmäisestä versiosta näin haastavan, sillä molemmat kupitkin on ommeltu kahdesta osasta, mutta mielestäni lopputulos on ihan onnistunut. Yläreunan pitsi ei riittänytkään enää alareunaan, enkä halunnut laittaa toista laatua.
En tiedä miten hyvin kuvista välittyy se tieto, että korsetti on täysin luutettu, ts. joka saumassa menee luu - ja edessä kaksi. Kupeissa ei luita ymmärrettävästi ole. Alun perin luiden piti tulla vain taakse nyöritystä tukemaan, mutta koska vinyylin ominaisuuksista johtuen jouduin päällitikkaamaan saumat, tuli mieleeni pujottaa kokeeksi saumanvaran sisään rigilenestä purkamaani ohuenohutta muovisoiroa, ja sehän toimi kuin ihmisen mieli. Luutin siis koko hoidon enkä pelkästään takareunoja.

Image Hosting by PictureTrail.com

Takana on nyöritys. Alun perin suunnittelin käyttäväni satiininauhaa, mutta ainoa musta nauhani oli 3mm levyistä enkä saanut sitä millään ilveellä noista metallisirkoista läpi. Jouduin käyttämään vahattua nyöriä, joka tuntui aavistuksen liian jäykältä tuohon tarkoitukseen.

Sirkat (eyeletit) on tilattu Tiny Zippersistä, ja niiden halkaisija on muistaakseni 1/16-tuumaa. Ihan loistavia näissä nukkejutuissa, kunhan ensin keksii minkä päällä ne asentaa. Asennusalustaksi tarvitaan tarpeeksi iso ja painava metallipala, johon on pehmusteeksi laitettu vaikka pala huopaa. Itselläni on käytössä vanha sorvin teräpalan kiinnityspalikka ja pala fleeceä. Lisäksi pitää olla käteensopiva vasara ja mielellään ihan oikea eyelet-asennustyökalu, joka on tarkoitettu noin pienille sirkoille. Omani tilasin FinnStamperilta. Todella hyvä hankinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti